2011. január 27., csütörtök

Legyünk merészek...:D Az Én isteni chillis babom...:D

A mai nap, egy régi barátommal beszélgettem, és megkértem segítsen kitalálni, mit főzzek. Egyből viccesen rávágta, chillis babot. :D
Ismerhettek már ennyire, belementem a kihívásba, és íme, a mai finomság  chillis bab lesz, már csak azért is hogy bebizonyítsam, ilyesmit is lehet,és lehet változatossan táplálkozni, csak oda kell figyelni pár dologra.
Szóval akkor:

Chillis bab, rizzsel:

Kissé más lesz, és tartalmazni fog pár különleges hozzávalót, de megéri hidjétek el.
Kezdtem azzal hogy a szokásos húsos szalonnát fel kockáztam picire, és alaposan lepirítottam. Elég egy maréknyi belőle. Ez adta a zsiradékot az alaphoz. Minden képpen szedjük ki a ropogós kockákat, jó lesz nasinak, ezt most nem használjuk föl.
Ellenben egy nagy fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 1 szál sárgarépát, 1 tk egész köményt, 1 tk. egész koriander magot, 1 tk. cukrozatlan fekete kakóport, és 1 tk. örölt chillit a kis mixerembe teszek, és alaposan összeaprítom. Fontos hogy jó apró legyen. ezt tegyük a forró zsiradékra, és alaposan hevítsük föl.
Jöhet rá fél kiló jó kiváló minőségű darált hús. Lehet bármilyen, én sertést használtam. Kb. 5 percig erős tűzön pirítsuk, közben kavargassuk, nehogy odaragadjon. Ekkor jöhet egy fontos hozzávaló. A paradicsom. mivel a legtöbb boltban kapható paradicsompüré tele van E betűs dolgokkal, és cukorral, ezért alapos fejtörést okozott a dolog, majd a Penny marketben találtam egy kiváló minőségű dobozos 500 gr.-os paradicsom sűrítményt, ami nem tartalmaz sem hozzáadott cukrot, sem pedig E betűs adalékanyagokat, tartósítókat. A márkája Ortomis, kék színű papír dobozban van, és Passata di Pomodoro névre hallgat.
Ezt úgy ahogy van az egészet beletettem, és hozzáadtam 2,5 dl. tiszta csap vizet.
Jól elkavartam, és elkezdtem forralni. Közben megkóstoltam, és tettem bele kevés sót, borsot, és aki csípősen szereti még chillit. Tettem hozzá egy nagy piros kaliforniai paprika felét, apró kockákra darabolva, ez is, és a répa is édeskés ízt adott, ami ellensújozta a paradicsom savasságát. Kellett még bele kukorica, és két fajta bab, a vörös, és a fehér bab.
A kukoricából egy nagy marék mirelitet használtam, a babból pedig konzervet. Feltétlenül olyat vegyünk ami jó minőségű és nem tartalmaz cukrot a leve. Ha nem sikerül ilyet beszerezni, akkor mindenképpen szűrjük, és öblítsük le mielőtt az ételhez adjuk. 1-1 konzerv elég mind a két fajtából.
Mostmár mindenbenne van, ami kell ehez a sűrű, isteni finom ételhez. Különleges, tele van ízekkel, tartalmazza azt amire szüksége van a szervezetünknek, és ami még fontosabb, nem tartalmaz semmi olyat ami a kúra ideje alatt nem megengedett. Az egyszerűség kedvéért sima, főtt basmati rizzsel tálaltam.
Íme egy fotó, további szép Estét Nektek!