2011. január 24., hétfő

újabb recept, és egyéb jó hírek...:D

Sziasztok!

Kezdeném azzal hogy az egyik kisgyermekes anyukám, akiről tegnap írtam, ma hívott eredményekkel.
2. hete alkalmazza a reg-enor kúrát, és boldogan újságolta ma hogy kb 1,5 kg. minusz, annál több plusz energia, valamint jelentős formálódás centikben, mert belefér azokba a farmerokba amiket nem tudott begombolni! Gratula Neked Anett, így tovább! Várok a többiektől is visszajelzéseket hogy hogyan alakulnak.
A mai receptem pedig nagy fejtörés volt, végül rögtönöztem. Megnéztem hanyag módon mi van a fagyasztómban. Találtam nagyon szép csirkecombot, így ebből készült a mai ebéd.

Fűszeres sült csirke comb, pirított brokkolis-tojásos rizzsel.

A csirkével viszonylag egyszerű dolgom volt, mert bekentem őket mustárral vékonyan, és megszórtam vékonyan egy nagyon finom, kifejezetten sült csirkéhez való fűszerrel. Hagytam állni kb 20 percet, majd öntöttem alá a tepsibe egy kevés vizet, alufóliával lefedtem, és betettem a 180 fokos sütőbe. Kb fél óra alatt megpuhult, így levettem a fóliát, és szépségesen aranybarnára sütöttem. Közben, amíg a csirke a sütőben volt, elkészítettem a köretet, ami akár önmagában is megállja a helyét.
Volt itthon nagyon szép brokkolim, ami ugye a haragos zöld szine, és benne található vitaminok miatt alapból egészséges. Egy nyeles forralóba öntöttem tiszta vizet, és a lábas aljára tettem gondosan megmosott basmati rizst, majd a tetejére tettem a szintén nagyon alaposan megmosott, és pici rózsákra szedett brokkolit. picit megsóztam, majd hagytam felforrni. Amikor felforrt, azonnal a legkisebb lángra tettem, és alufóliát tettem rá, hogy saját gőzében párolódjon, és ne főjön. Kb. 10 perc alatt el is készült.
E közben a már jól megszokott módon, kevés bakont daraboltam nagyon apróra, és kipirítottam egy wokban. került rá nagyon vékonyra szeletelt sárgarépa, és a gondosan leöblített párolt rizs, valamint a brokkoli. Azért kell lemosni a rizst, mert ha nem tesszük, ragacsos maszává áll össze az egész, és nem ez a cél.
Szóval el kezdtem összepirítani a hozzávalókat, tettem hozzá őrölt borsot, és rácsurgattam két felvert tojást. majd kavartam mint az őrült, ugyanis, ezt csak erős lángon érdemes készíteni. Ha viszont ott nem kavarom, leragadhat. Amikor a tojás rántotta szerű darabokban kezdett el látszódni az ételben, késznek nyilvánítottam.
Isteni  konyhai kontárkodás lett belőle, íme egy fotó...:D

A kész csirke combbal tálaltam, és jó ízűen elfogyasztottuk. Kívánok mindenkinek jó étvágyat, és további kitartást. Holnap ismét jelentkezem.
Szép estét Nektek!